KernCreatie

FB header

KernCreatie versterkt mens & team vanuit de kern.
Mensen zijn de kern van de organisatie, de bouwstenen die de sleutel vormen van alle successen. Je eigen kern is jouw diepgewortelde motivatie om te werken. Waarom jij doet wat je doet. 
Creativiteit is een houding waarbij je los kan komen van oude manieren van denken, om de dingen van alledag in een nieuw licht te kunnen zien. Dit is noodzakelijk om te vernieuwen in een omgeving waar verandering continu plaatsvindt.

Meike

Even voorstellen… 
Mijn naam is Meike Schreurs, geboren in 1983 en mijn energie haal ik uit succesmomentjes die ik deel met de mensen om mij heen. Walt Disney zei ooit: “If you can dream it, you can do it”. Deze quote past bij mijn manier van werken. Vanuit DISC kijkende weet ik dat ik iemand ben die vooral mensgericht werkt, verbindingen zoekt/maakt en uitgaat van wat kan wél. Deze positieve mensgerichte instelling combineer ik met een stukje doelgerichtheid waardoor ik in staat ben om mensen te begeleiden in hun ontwikkelproces en ze daadwerkelijk stappen te laten zetten.
Verder heb ik een brede kennis en ervaring opgedaan; o.a. op het gebied van DISC & teamontwikkeling (Tuckman), systemisch intervenieren en coachen, het trainersvak via Karin de Galan en diverse andere theorieen en modellen die ik regelmatig gebruik in mijn werk zoals; GROW methodiek; Kernkwaliteiten en kwadranten van Daniel Ofman, coachen met kaartspellen van Peter Gerrikens; Drijfveren van Edgar Schein; Transactionele analyse; Logische niveaus van Bateson; leerstijlen van Kolb en WEB-model over bevlogenheid.

Als persoon ben ik iemand met een brede interesse, die graag nieuwe dingen wil ervaren, zich wil blijven ontwikkelen en die iets wil bijdragen aan deze wereld. Naast coach en trainer ben ik ook project/teamleider bij het Jongerenpunt Midden-Brabant. De ambitie is een jeugdwerkloosheidsvrije regio waarbij iedere jongere zich optimaal moet kunnen ontwikkelen op het gebied van zorg, onderwijs en/of werk. De jongerenregisseurs van het Jongerenpunt Midden-Brabant spelen in deze ambitie een belangrijke rol. Als projectleider ben ik o.a. verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team, teamontwikkeling, monitoring van resultaten en het versterken van samenwerking met (keten)partners.
Het werken met en voor jongeren blijft mij inspireren. Jongeren zijn vaak nog heel puur in hun dromen en tegelijkertijd staat de wereld voor hun neus. Een uitdaging waarin ze zich ontwikkelen en leren wie ze willen worden. Ik vind het mooi om bij te mogen dragen aan deze creatieprocessen.