Een vrij gevoel, ook na de vakantie

Een vol hoofd, veel te doen, een drukke agenda, veel moeten (van jezelf) en zo is er weer een week voorbij. Het gaat snel, weken vliegen voorbij en het is alweer bijna pasen.

Weet je nog hoe je je voelt als je op vakantie bent? Een gevoel van vrijheid, niets moeten en alles wat niet belangrijk is loslaten!
20180203_142612.jpg Vaak kun je op vakantie je hoofd leegmaken en denk je na over hoe je dingen anders gaat doen als je thuis bent. Je denkt na over wat je nou echt belangrijk vindt en hoe je meer kunt genieten van je tijd. Wat maakt het dan toch dat we, zodra de vakantie voorbij is, we gewoon weer verder gaan met al die drukte? Om na een paar weken te concluderen dat we weer heel hard toe zijn aan een nieuwe vakantie.
Bij deze een aantal tips om ook na de vakantie dit gevoel van vrijheid (in je hoofd) vast te houden. Want:
Vakanties zijn fantastisch voor een vrij- ‘niks moet’ -gevoel, maar vrijheid zit in jezelf, niet in je omgeving.

 • Wat vind jij belangrijk?
  Vraag jezelf dit regelmatig af. Op vakantie zie je vaak alles helder omdat je afstand hebt genomen en dingen los kunt laten. Wanneer je dan terug komt van vakantie schieten we vaak weer in onze oude modus van ‘moeten’ en ‘verwachtingen’. Deze modus zijn onze eigen gedachten in ons hoofd die het gevoel van vrijheid blokkeren. Vraag jezelf eens af wat je allemaal moet van jezelf? Welke verwachtingen je hebt van jezelf? Of welke verwachtingen denk je dat anderen van je hebben? Kom even terug bij jezelf en bedenk wat jij echt belangrijk vindt. Wat moet jij doen  Wat wil jij doen?
 • Laat los wat je niet kunt veranderen.
  Op vakantie raken we meer los van alle zorgen thuis en op het werk. Als we thuis komen gaat ons hoofd weer ‘aan’. Gedachten, piekeren, zorgen.. Ze zijn er weer. Bedenk dat dit gedachten zijn. Creaties van jouw eigen hoofd. Het is een mindset. Ga je toestaan dat deze gedachten jouw stemming bepalen of ga je de dingen loslaten die toch alleen maar energie kosten? Probeer dingen los te laten die je niet kan veranderen. Waar zou je mee kunnen beginnen?
 • Dingen die energie geven
  Doe meer dingen die je leuk vindt en die je energie geven. Creëer een positieve balans tussen dingen die energie kosten en dingen die energie geven. Natuurlijk zijn er ook wel eens dingen die je niet zo leuk vindt. Probeer dan te kijken hoe deze dingen bijdragen aan een mooi resultaat. Zodat ook de vervelende dingen van betekenis kunnen zijn.
 • Creëer vrije ruimte in je agenda.
  Blader eens door je agenda en kijk waar je wat vrije ruimte voor jezelf kunt creëren. Ruimte om even je hoofd leeg te maken na een paar drukke afspraken. Ruimte om even tot rust te komen voor een druk avondprogramma. Gewoon even ademruimte voor jezelf. Op vakantie geven we onszelf die ruimte en hoort dat erbij, maar kennelijk is dat na de vakantie niet zo gewoon. Maak hier verandering in en creëer meer ruimte voor jezelf. Al is het maar even om ergens een kop koffie te halen en lekker naar buiten te staren.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: