Beren op de weg?

Januari 2018. Hoe gaat het met jouw ideeën en plannen voor het nieuwe jaar? 2018
Wil je een andere baan? Wil je voor jezelf starten? Misschien heb je veel ideeën, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen.

Hoe zien jouw beren op de weg er uit?:
Je vraagt je misschien af of je het wel kan..?
Of je genoeg kennis en ervaring hebt…?
Wat als je de verkeerde keuze zou maken..?
Wat als het geen succes zou worden..?
Wat als het toch niet bij je past..?
Al deze belemmerende gedachten zorgen ervoor dat je vastloopt…

En waarschijnlijk kijk je op 31 december 2018 terug op een jaar waarin er weinig veranderd is. Wil jij dit niet? Wil jij ECHT iets veranderen?
Investeer dan in jezelf aan ga aan de slag met onderstaande punten:

 • Inzicht in belemmerende gedachten:
  Stop met denken vanuit angst. Deze belemmerende gedachten komen vanuit vroegere ervaringen en gedachten die je behoeden voor teleurstelling, onzekerheid en onveiligheid. Deze heb je oorspronkelijk gecreëerd om je te beschermen, maar ze kunnen je ook tegenwerken.
 • Inzicht in veranderingen:
  Realiseer je dat het veranderen van patronen, gewoontes en vaardigheden tijd kost. Veel mensen hebben op 1 januari nieuwe voornemens en komen rond 15 januari tot de conclusie dat het niet gelukt is om de goede voornemens echt door te zetten. Waarom?
  Omdat ons brein meer tijd nodig heeft. Volgens neurologisch onderzoek doen we 95% van alles wat we doen onbewust, op de automatische piloot dus. Dat betekent dat we maar 5% bewust doen, 5% om dingen echt te veranderen. Dit is niet veel en betekent dus ook dat verandering tijd en doorzettingsvermogen kost!
 • Van kleine stappen naar grote successen
  Zet jouw (loopbaan)dromen, wensen en ideeën om in een concreet actieplan, maar maak het niet te groot en complex. Hoe groter je ideeën en plannen, hoe moeilijker het vaak is om deze ook echt te realiseren. Dit komt omdat je het ziet als een groot plan. Deel je plan op in kleine concrete en realistische stappen. Stel doelen op korte termijn, bijvoorbeeld per maand of per week en daarna per half jaar.
 • Investeer in jezelf en in jouw ontwikkeling.
  Als je niks verandert, verandert er ook niks. Dus begin met investeren in jezelf om je dromen en ideeën waar te maken. Creëer zelf kansen door initiatief te nemen en neem de regie over je eigen ontwikkeling. Dit zal ook tijd en energie kosten, maar bedenk zelf dat jij het waard bent om in te investeren. Begin met wat je zou willen veranderen. Wat wil je leren? Wat zou je nog willen doen?
 • Sta open voor verandering en nieuwe kansen.
  De meest beperkende denkgewoonte is om alle nieuwe informatie te toetsen aan wat je al weet (Napoleon Hill). Er is moed nodig om oude en vertrouwde dingen los te laten en open te staan voor nieuwe kansen en verandering. Er is moed nodig om ons gevoel te volgen. Dit betekent dat we uit onze comfortzone moeten komen en dat is vaak spannend. Daarom blijven we soms langer hangen in een situatie die niet meer passend is, terwijl we dan ook eigenlijk al lang weten dat er verandering nodig is.

Dus…
Wacht niet op het juiste moment om iets te veranderen, maar start er nog vandaag mee!

Begin met:

 • Inzicht in jouw belemmerende gedachten en veranderprocessen
 • Een concreet actieplan opgedeeld in kleine realistische stappen
 • Een ontwikkelingsplan als onderdeel van je actieplan waarbij je investeert in jezelf
 • Open staan voor nieuwe kansen, ideeën, veranderingen en mooie nieuwe ervaringen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: