Wat is jouw unieke kracht in de digitale wereld van morgen?

Onze maatschappij verandert. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. De digitale wereld is niet meer weg te denken. Steeds meer digitale tools die ons leven eenvoudiger maken en data blijft zich maar opstapelen. Er wordt gesproken over internet of things, virtual reality, dataopslag in de cloud. In het onderwijs duikt de term 21st century skills steeds vaker op. Vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de digitale toekomst. Vernieuwende organisaties zoals Uber en Airbnb maken gebruik van de digitale revolutie en lijken hierin succesvol te zijn. Snelle veranderingen hebben een impact op ons werk en de huidige functies. De agile-aanpak die toegespitst is op snelle veranderingen wordt steeds meer gevraagd.
We zijn zoveel bezig met veranderen en aanpassen aan alle ontwikkelingen dat we niet de tijd nemen om stil te staan, het oude loslaten en ruimte maken voor echte vernieuwingen. Ricardo Semler sprak al over het tijdperk van de wijsheid. Er is steeds meer technologie, worden we er slimmer van of worden we er wijzer van?
Wat als je alles wat je op dit moment doet uit kan gummen en opnieuw kan inrichten?
Als organisatie of als werknemer. Wat zou je willen doen als je op ieder moment iets totaal nieuws zou kunnen beginnen?

createEnerzijds zijn we steeds meer digitaal actief in een 24uurs economie die altijd aan staat en anderzijds hebben we behoefte aan balans en zingeving. We willen ontwikkelen, bijdragen en ervaren. We willen van betekenis zijn en ons verbonden voelen.
Wat is jouw unieke kracht in de digitale wereld van morgen?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: