Door je te ont-doen van al je moeten, ont-moet je jezelf

Ont-moetenBijna vakantie. Het is weer zo’n tijd. Alles moet nog worden afgehandeld voor de vakantie! Iedereen heeft het druk, geen tijd en veel te doen. Je hoofd is gevuld met stress die je ervaart van alle taken die je hebt op een dag. Het ‘het-is-bijna-vakantie-gevoel’ gaat vaak samen met ‘ik-moet-nog-zoveel-doen-gevoel’. We moeten naast onze alledaagse dingen thuis ook nog rapporten schrijven, werk afmaken en administratie bijwerken.
Deadlines naderen, projecten moeten worden afgerond en in ons privéleven is het niet anders. Afsluitende schoolfeesten, sportdagen en ineens is iedereen jarig!
Wanneer neem je tijd voor jezelf? Doe je dat pas als je vakantie hebt?
Of in het weekend? Of een kwartier ’s avonds op de bank?
Maak tijd en ruimte voor jezelf door je even te ont-doen van al je moeten. Dan voel je meer rust, ben je meer ontspannen en krijg je ruimte voor fantastische ideeën en inspiratie vanuit jezelf.

Hoe?
Je kunt je ont-doen van al je moeten door alles op te schrijven wat je denkt dat je moet doen. Schrijf het op zodat je het niet vergeet en laat het dan los door er niet meer aan te denken. Je hebt het toch al opgeschreven. Creëer ruimte in je agenda en stel prioriteiten. Dat betekent ook nee zeggen tegen afspraken die niet perse hoeven.
Neem dan even een ontmoetingsmomentje met jezelf met een kop thee, een goed boek of gewoon heerlijk even dagdromen. Een kwartier per dag? Probeer het eens uit en je zult zien dat je meer rust ervaart in deze drukke tijd.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: