Sta jij ook altijd ‘aan’?

VandaaggenietenWe moeten allemaal zoveel.. Overvolle agenda, strakke planning, huishouden, gezin, werk, hobby’s, familie, vrienden.. Het gevoel van ‘drukte’ overheerst.
We willen het liefst meerdere dingen tegelijk doen en we zijn constant aan het jagen om alle balletjes in de lucht te houden… Tja we leven nu eenmaal in een 24 uurs economie waarin je altijd maar ‘aan’ moet staan.

Of toch niet?
Volgens Tony Crabbe, auteur van ‘nooit meer te druk’ gaat het om het aannemen van een andere mindset. Tijdmanagement helpt niet. Het helpt je niet om meer grip te krijgen, vaak zul je het alleen maar drukker krijgen.
Volgens hem gaat het om controle loslaten en meer beheersing te ervaren.

  • Het is niet jouw schuld dat je niet alles kunt doen, er is gewoon te veel te doen.
  • Word wat gemakzuchtiger. De schijn van perfectie die je aan de buitenkant laat zien gaat juist alleen maar tegen je werken.
  • Draai het om: Je hebt geen controle over de input, wél over de output. Je kunt er zelf voor kiezen om meer beheersing te ervaren, want…
  • Je kunt in bijna elke situatie zelf bepalen hoe je reageert en hoe je je voelt.
  • Verander je mindset: van geconcentreerd je planning vasthouden en serieus zijn naar een speelsere mindset met bijvoorbeeld muziek. Dit bevordert je plezier, je creativiteit en je betrokkenheid.


Loslaten is mogelijk maken, De wereld wordt gewonnen door wie loslaat. De wereld laat zich niet winnen door wie krampachtig blijft proberen. – Lao Tse

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: